16:06:54
Ezeket tervezi a brit kormány a kilépés után, ami az angliai magyarokat is érinti.

Egyes források szerint a miniszterek azt tervezik, hogy limitálják az új bevándorlóknak járó kedvezményeket, viszont több évre szóló vízumot adnak azoknak, akik valamely kulcsszektorban dolgoznak – ezeket a lépéseket azért akarják megtenni, hogy levigyék az éves bevándorlási számot pár tízezerre.


  • gettyimages-494596439

    A Sunday Times szerint a kérdésben a miniszterek kikérdezik a MAC-et (tanácsadó testület migráció-ügyben), főleg amiatt, hogy segítsenek meghatározni, hány vízumot állítsanak ki, hogy elvegyék a politikai töltetét az intézkedéseknek.

    Britain's Prime Minister, Theresa May, addresses the House of Commons during her first Prime Minister's Questions in London, Britain July 20, 2016. UK Parliament/Jessica Taylor/Handout via REUTERS

    Azért, hogy az Egyesült Királyság tényleg visszanyerje a teljes irányítást a bevándorlás felett, azt tervezik, hogy az említett vízumot öt évre állítanák ki, ha van munkája az illetőnek, de nem lenne rá jogosult, hogy bármely segélyért folyamodjon. A MAC határozná meg, hogy hány vízum kellene az olyan szektorokba, mint a szoftvermérnöki, az egészségügy, vendéglátás, és a farmok – ezek például mind nagyban támaszkodnak a bevándorlókra.

    A miniszterelnök állítólag elrendelte, hogy kezdjék el előkészíteni az új rendszert a kabinet jövő csütörtöki Brexitről szóló ülésére. Az újság szerint May azt is igyekszik garantálni, hogy megmaradjanak a jogai minden olyan EU-s állampolgárnak, akiknek tartózkodási engedélyük van, miután az 50. cikkely életbe lépett, ha az EU biztosok garantálják ugyanezt az Európában élő brit állampolgároknak. Ez többek között azért is van, mert ügyvédek figyelmeztették a kormányt, hogy ha a „kizárási napnak” a tavalyi népszavazás utáni napot jelölnék ki, azzal jogi vitákba ütközhetnének.

    „Azt mondtuk, hogy kihasználjuk az Unióból való kilépést arra, hogy visszanyerjük a teljes kontrollt a bevándorlási rendszerünk felett, és pontosan ezt is tesszük. A terveinket majd hamarosan nyilvánosságra hozzuk, de ezek egyelőre még csak spekulációk” – mondta a kormány szóvivője.


    Kategória: Külföld | Megtekintések száma: 4284 | Hozzáadta:: Staff | Helyezés: 0.0/0
    Összes hozzászólás: 0
    avatar