17:00:19
Sci-fi filmek 2014-ben

2014-ben kevés nagyobb költségvetésű sci-fi érkezik, de Christopher Nolan és Wachowskiék is azon lesznek, hogy a műfaj rajongói boldogan távozzanak a mozikból. Természetesen jön jó néhány B kategóriás film is. Nézzük a felhozatalt.

Sokat vesződtek A majmok bolygója: Lázadással (Rise of the Planet of the Apes), de megérte, a kritikusok a közönséggel karöltve jól szórakozott Rupert Wyatt alkotásán és ami a stúdiónak a legfontosabb: sikeres lett. Ilyenkor természetesen szóba kerül a folytatás, Wyatt aláfirkantotta a szerződést, Andy Serkis örömmel bevállalta, hogy felölti a mo-cap ruhát és ismét eljátssza Cesart. A Dawn of the Planet of the Apes forgatókönyvén Rick Jaffa és Amanda Silverkezdett dolgozni, majd Scott Z. Burns a Fertőzés (Contagion) és a Bourne Ultimatum írója pofozta ki munkájukat. A történet 10 évvel az első rész vége után játszódik és egy csapat tudósra koncentrál, akik San Franciscoban bujkálnak a majmok elől. Még 2011 elején jelentették be, hogy Noah Oppenheim forgatókönyvet ír James Dashner The Maze Runner regényéből. A rendezői teendőket Catherine Hardwickre, az Alkonyat első részének alkotójára bízták volna, de a gyeplő végül Wes Ballhoz került. Thomas-t Dylan O’Brien alakíthatja. , Kaya Scodelariot Teresa szerepére szerződött le. Thomas, aki egy liftben tér magához és csak a keresztnevére emlékszik, másra nem. Mikor a lift ajtaja kinyílik a Tisztáson találja magát, sok más gyereket lát, a területet pedig magas fal veszi körül. Minden 30 napban egy-egy új kölyök érkezik a lifttel, ám egyszer csak egy lány érkezik a Tisztásra és egy üzenet is van nála.

majmokbolygoja2poszter1

Az MGM-nél Darren Aronofsky-t kérték fel a Robotzsaru reboot ledirigálására, azonban a stúdió nehéz anyagi körülményei hátráltatták a tervezet elkészülését. Majd az is kiderült, hogy Aronofsky és a MGM között kisebb-nagyobb viták alakultak ki, végül a direktor kreatív nézetkülönbségekre hivatkozva távozott. 2011 márciusában José Padilha vehette kezébe a gyeplőt, a forgatókönyvhöz Joshua Zetumer látott hozzá. Úgy tűnt, hogy minden sínen van, már csak a főszereplőt kellett megtalálni. A stúdió kezdetben Tom Cruise, Johnny Depp és Keanu Reeves neve merült fel, majd Michael Fassbender és Russell Crowe is szóba került. Végül Joel Kinnaman írhatta alá a szerződést. Hugh Laurie az Omni Corp vezérigazgatója lehetett volna, azonban mégsem sikerült megnyerni, ezt követően Clive Owen ajtaján kopogtattak eredménytelenül, de Michael Keaton bevállalta a szerepet. A film PG-13-as lesz, ami azt jelenti, hogy még véletlenül sem lesz olyan durva és véres, mint a 87-es verzió. Íme az első előzetes, látható, hogy valóban nem egy szimpla remake, hanem egy komplett reboot lesz.

robotzsaru2

A Wachowski testvérek a Mátrix-szal tettek szert nagyobb ismertségre, de azóta folyamatosan csalódást keltő eredményeket produkálnak. Legutóbb a megfilmesíthetetlennek vélt Felhőatlasz regényből forgattak filmet és a hazai orbitális bukta ellenére is elérték, hogy a Warner bizalmat szavazzon nekik. A Jupiter Ascending költséges sci-fi-ben Mila Kunis (azután vállalta be, hogy Natalie Portman és Rooney Mara visszautasította az ajánlatot) egy orosz emigránst játszik, aki budikat takarít, csak így tud pénzt keresni. Channing Tatum egy intergalaktikus fejvadászt formál meg, az Univerzum Királynője bízza meg azzal, hogy nyírja ki Kunist. Ám hamarosan kiderül, hogy a nő DNS szerkezete különleges, ő lehet a a világegyetem következő vezetője.

jupiter

Wally Pfister operatőrként ismert, dolgozott Az olasz meló (The Italian Job) és a Lassú tűz (Slow Burn) thrillereken és gyakorlatilag a Mementó (Memento) óta Christopher Nolan minden filmjében részt vett. Az Interstellar sci-fiből kimarad, méghozzá azért, mert ő is rendezésre adta a fejét, a Transcendence-t dirigálta le Johnny Depp főszereplésével. Íme a sztori: Dr. Will Caster (Johnny Depp) az egyik legkiválóbb szaktekintély a mesterséges intelligencia területén. Olyan gépen dolgozik, amely képes érezni és ismeri az összes létező és eddig ismert emberi érzelmet. Kísérletei ugyan nagy vitákat váltanak ki, de egyúttal mindenki megismeri a nevét is. Felfigyel rá egy technológiát elutasító szekta is, akik mindent megtesznek annak érdekében, hogy tökélyre vigye elgondolását. Céljuk egyértelmű, ki akarják iktatni Will-t, ám véletlenül úgy alakul, hogy inkább csak lendületet adnak munkájának: a tudós ugyanis művének része lesz. Neje, Evelyn (Rebecca Hall) és legjobb barátja, Max Waters (Paul Bettany) szintén tudósok, ismerik Will munkáját, dolgoztak együtt vele. A kérdés nem az, hogy képesek-e elindítani a folyamatot, hanem inkább az, hogy megtegyék-e. Végül rászánják magukat. Csakhogy Will egyre inkább szomjazza a tudást, de később nem az információkra, hanem hatalomra vágyik. Világossá válik, hogy tenni kellene ellene valamit, ugyanis később már lehetetlen lesz megállítani.

 

Christopher Nolan éppen az Interstellaron dolgozik, amitől a Paramount és a Warner hatalmas profitot remél, mások pedig azt várják, hogy új színt hoz a sci-fi világába, talán meg is reformálja a műfajt Matthew McConaughey lesz az egyik főhős, aki a Dallas Buyers Club után formába hozta magát. Ő, Jessica Chastain Anne Hathaway, Michael Caine egy újonnan felfedezett féreglyukon keresztül utazva átértelmezik az űrutazás fogalmát.

interstellar

2009 nyarán terjedt el, hogy a Legendary tárgyalásokat folytat a japán Toho produkciós céggel, ugyanis szerettek volna egy újabb amerikai Godzilla filmet, amelynek semmi köze nem lesz a Roland Emmerich-féle változathoz. 2010 március végén hivatalosan megerősítették, hogy valóban a Legendarynál készülhet a Godzilla reboot, a stúdió szándéka az volt, hogy stílusban és hangulatban az 1954-es eredeti japán filmhez hasonló produkciót hozzon tető alá. Kiderült, hogy az óriásszörny egy, esetleg két másik hatalmas lénnyel fog megküzdeni. 2010-ben kiderült, hogy David Callahamre bízták a forgatókönyvet. Majd 2011 elején közzétették a rendező nevét is: Gareth Edwards. Ő eleddig egyetlen kisköltségvetésű sci-fi forgatott, a Monsters-t. Callaham forgatókönyvét David S. Goyerrel íratták át, ő néhány változtatást hajtott végre a történeten és nem is kapott creditet. Később Max Borenstein, majd Drew Pearce pofozgatta a szkriptet és még Frank Darabontnak is odaadták, hogy csiszolgasson rajta.

Még be sem mutatták Az éhezők viadala: Futótűz filmet, amikor már hozzáláttak a következő regény vászonra viteléhez, A kiválasztott két felvonásban érkezik a mozikba. Nem hiába bízik a stúdió a sikerben, az első több száz millió dollárt kasszírozott. Katniss Everdeen még mindig életben van, hiába is szeretné Snow elnök, hogy elbukjon. Tudja jól, hogy Panem jövője a lány kezében van.

mockingjay1

2011 márciusában a Summit megszerezte Veronica Roth bestsellerének, A beavatottnak (Divergent) a jogait. Neil Burgert ültették a rendezői székbe, a forgatókönyvhöz Evan Daugherty és Vanessa Taylor látott hozzá. A költségvetés először 40 millió dollárra rúgott, de Az éhezők viadala megabevétele láttán gyorsan a duplájára emelték. A főszerepet Shailene Woodley kapta meg, majd Maggie Q, Kate Winslet, Jai Courtney, Miles Teller is leszerződött mellé. Az antiutópisztikus Chicagoban járunk, aki betölti a 16 életévét kénytelen az öt csoport egyikébe belépni. Beatrice Prior (Woodley) sokat vacillál, végül a Bátrak mellett teszi le voksát, de számára kiderül, hogy gyakorlatilag ő nem passzol be egyik csoportosulásba sem és ez a vezetőknek erősen szúrja a szemét.

divergent1

Ari Folman a Libanoni keringővel (Waltz With Basir) magasra tette a mércét, a The Congress élőszereplős/animációs filmjével hasonló bravúrra készül. Ezúttal Stanislaw Lem Futurológiai Kongresszusát adaptálta, ugyanakkor el kell mondani, hogy nem ragaszkodott teljes mértékben az alapanyaghoz, változtatott rajta néhány helyen. Robin Wright alakítja azt a lecsúszott színésznőt, akiről egy stúdió mintát vesz és ezt akarják használni a jövőben, így a nő szolgálataira a későbbiekben már nem tartanak igényt.

congress8

Vic Armstrong hírneves kaszkadőr, de most úgy érezte, hogy be kell állnia a kamera mögé. Először a 90-es években dirigált le egy filmet, akkor a Sivatagi lavinát forgatta le. Most Tim LaHaye és Jerry Jenkins több millió példányban elkelt Left Behind regényét adaptálhatta. Emberek millió tűnnek el a Föld felszínéről, apokaliptikus hangulat.

 leftbehind

Oscaar Isaac és Domhnall Gleeson szerződött le az Alex Garland rendezésében készülő Ex Machina fedélzetére. Caleb (Gleeson) a világ legnagyobb internetes vállalatának az alkalmazottja, megnyer egy versenyt, aminek fődíja, hogy a vezérigazgatóval tölthet el egy hétvégét annak hegyekben található házikójában. A helyszínre érve derül ki, hogy főnöke azt szeretné, ha megvizsgálná, letesztelné az általa megalkotott robotot.

Tony Sebeastian Ukpo After the World Ended filmjével kapcsolatban csak a következő szinopszist lehet találni: Egy asztronauta a semmi közepén ér földet, egy fiatal nő a pusztaságban keresi családját és egy rab bevállalja, hogy kiveszi a részét egy űrprogramban, így ő lehet az első ember, akit a Marsa küldtek.

A 51 Degrees egy alacsony költségvetésű found footage stílusú sci-fi, 2010 és 2012 között forgattak Londonban, az alkotók a gerilla filmkészítést részesítették előnyben. A történet szerint egy londoni rendező Föld körüli tárgyakat megfigyelve rájön, hogy a bolygó hatalmas katasztrófa küszöbén áll.

51degrees

Gareth Edwards pár ezer dolcsiból forgatta le a Monsters sci-fit, amelyben egy NASA űrszonda idegen életformákkal becsapódik a Földbe és elég gyorsan alkalmazkodnak, szaporodnak, Mexikó nagy részét karantén alá vonják. Ezen a zónán keresztül próbál átjutni egy újságíró és főnöke lánya. Edwards nem sokra rá a Godzilla projekt közelében, majd a reboot rendezői székében találta magát, így a folytatással már nem tudott foglalkozni, persze nélküli is létrejött a Monsters: Dark Continent. Tom Green, a Kívülállók (Misfits) sorozat direktora vette át tőle a gyeplőt. A lények elszaporodtak és szétszóródtak a nagyvilágban. Az ember többé már nem áll a tápláléklánc csúcsán, a szörnyek egyre nagyobb és nagyobb fenyegetést jelentenek. Amerika ugyan katonáival próbál segíteni szövetségeseinek, de nagyon messze a győzelem. A főszereplő egy több harcot túlélt katona lesz, Noah-t azzal bízzák meg, hogy hatoljon be a fertőzött zónába és menekítsen ki egy amerikai katonát.

 

Caity Lotz főszereplője a The Machine sci-finek, amiben egy robotot kelthet életre. Az angol hadügynél új fegyvert kísérleteznek ki Vincent McCharty (Toby Stephens) tudós segítségével. Az egyszerűen csak Gépnek nevezett androidot páratlan fizikai erővel és intelligenciával ruháznak fel.

A rendezői teendőket a Little White Lies készítője, Caradog W. James látta el. A filmet eddig csak néhány fesztiválon mutatták be, nem kizárt, hogy hozzánk csak DVD-n érkezik.

the machine

Mamoru Oshii elkészítette a Patlabor sci-fi akciót, neki köszönhető az 1988-as anime is, amelynek történései a közeli jövőben (1998-ban) zajlottak és a Tokiói Rendőrségnek volt egy különleges osztaga, ahol robotok segítségével oldották meg a különösen nehéz eseteket.

patlabor

Jeff Bridges 20 évvel ezelőtt szerezte meg Lois Lowry regényének, Az emlékek őrének a megfilmesítési jogait. A könyvet lánya mutatta meg, miután elolvasta rögtön úgy érezte, hogy a történetnek a gyöngyvásznon a helye. Az egyik főszerepre édesapját, Lloyd Bridges-t szerette volna, de sajnos a projektből ezidáig nem lett semmi. Tavaly újra hozzá kerültek a jogok, Bridges maga lenne a főszereplő, ha elkészülne a film. A rendezői posztra Philip Noyce-t, a Salt ügynök (Salt) és A csendes amerikai (The Quiet American) direktora léphetett. A forgatókönyv legutóbbi változatát Vadim Perelman írta, aki 6 évvel ezelőtt még maga szemezett a rendezői székkel. Noyce olyan világ mutat be, ahol nincs éhezés, igazságtalanság, nincs drog és erőszak. A bölcsek tanácsa minden 12. évét beöltött lány és fiú pályáját kijelölik. Jonast alkalmasnak találják arra, hogy egy érdekes öregembertől tanuljon, akitől furcsa és különös titkokat tud meg.

Oscaar Isaac és Domhnall Gleeson szerződött le az Alex Garland rendezésében készülő Ex Machina fedélzetére. Caleb (Gleeson) a világ legnagyobb internetes vállalatának az alkalmazottja, megnyer egy versenyt, aminek fődíja, hogy a vezérigazgatóval tölthet el egy hétvégét annak hegyekben található házikójában. A helyszínre érve derül ki, hogy főnöke azt szeretné, ha megvizsgálná, letesztelné az általa megalkotott robotot.

Tony Sebeastian Ukpo After the World Ended filmjével kapcsolatban csak a következő szinopszist lehet találni: Egy asztronauta a semmi közepén ér földet, egy fiatal nő a pusztaságban keresi családját és egy rab bevállalja, hogy kiveszi a részét egy űrprogramban, így ő lehet az első ember, akit a Marsa küldtek.

Az emberiség sorsa csak néhány bátor katonán és robotjaikon műlik. Meg kell védeniük a naprendszert egy idegen faj előtt. Harcolniuk kell a jövőnkért. A Future Fighters valószínűleg bugyuta akciófilm lesz, Ray Park, Reuben Langdon és Chia-Hui Liu bunyózhatnak.

A Skate God filmet 2014 decemberére ígérik, de még a forgatás sem kezdődött el. A komor, disztópikus, apokalipszis akciófilm egyik szerepét a Twisted Sister gitárosa, Eddie Ojeda vállalta be és természetesen a zenében is közreműködik. Carter Jenkins, Evan Ross és Brian Ho is leszerződött a produkció. A jövőben járunk, ahol egy gördeszkás rájön, hogy valójában egy görög isten leszármazottja és csak ő akadályozhatja meg, hogy egy bizonyos ezoterikus társaság elszabadítsa a poklot a Földönskategod

 

Hat fiatal hackert egy elhagyatott űrteherhajóra küldenek, feladatuk, hogy annak rendszerét átnézzék és eltávolítsák a káros programokat. Azonban a hajó mesterséges intelligenciája kemény dió számukra, ráadásul olyan programot ereszt rájuk, ami képes az emberi megölésére. A Debug rendezője David Hewlett, szereplők Jason Momoa, Adam Butcher, Tenika Davis, Jeananne Goossen.

David házassága romokban, úgy dönt, hogy inkább bevállal egy hosszabb üzleti utat, legalább nagyobb mozgásteret az asszonynak és jut ideje átgondolni minden kérdést. Majd hirtelenjében az összes mobilátjátszó állomás romba dől és az összes repülőgép lezuhan. Űrlények támadják meg a Földet, de Davidet csak egy dolog érdekli: haza akar jutni nejéhez. 2 évig tartott, mire Michael Shumway rendező be tudta fejezni az Alienate sci-fijét.

 alienate

Ha még nem lenne elég a földönkívüliekből. Az Outpost 37-t Jabbar Raisini effektmester dirigálhatja le a found footage produkciót.  Egy dokumentumfilmes csapat engedélyt kap, hogy hogy felvegyék az egyik tengerészgyalogos különítmény mindennapjait. Majd az osztag harcba keveredik…űrlényekkel. A csatából győztesen jönnek ki, de gyorsan kiderül, hogy a sikeresen levert idegen brigád csak az  előőrs volt.

 outpost37

 

 Michael Bartlett, a The Zombie Diaries sci-fi akciót fog dirigálni, amelyet a Looper és a Forráskód (Source Code) ötvözeteként írt körül. A Timeless cselekménye a jövőben játszódik, Warren bérgyilkos, aki egy kegyetlen üzletembernek dolgozik. Warrennek elvei vannak, saját szabályai szerint dolgozik, de főnöke rákényszeríti arra, hogy megszegje az egyik íratlan szabályát. Később valamilyen oknál fogva képes lesz az időutazásra, képességét arra akarja felhasználni, hogy hibáit helyre tegye. Csakhogy kis idő elteltével fontos kérdés vetül fel benne: tényleg képes arra, hogy a múltba utazzon vagy csak egyszerűen megháborodott?

timeless

Megtekintések száma: 675 | Hozzáadta:: Staff | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
avatar