Az újonnan felfedezett "műanyagevő baktérium” megjelenésével a biológiai lebomlásra képtelen műanyag hulladék végleg eltűnhet a Földről…



Évente 342 millió tonna műanyagot gyártanak világszerte a World Economic Forum felmérése szerint, melynek mindössze 14 százaléka kerül újrahasznosításra. A biológiai lebomlásnak rendkívüli módon ellenálló műanyag (legalább 500-1000 évre van szükség, hogy lebomoljon) nagy része szemétlerakókon végzi, illetve a világ óceánjaiba kerül.

A japán Keio Egyetem kutatói azonban olyan új baktériumfajt fedeztek fel, mely képes teljesen lebontani a műanyagot vízre és szén-dioxidra, írja az  ... Tovább »

Megtekintések száma: 2273 | Hozzáadta:: Staff | Dátum: 2016-08-20

A nyár mindig is a nagy szerelmek időszaka volt. Ilyenkor számtalan olyan szerelem születik, amely később legendává válik, és még a hideg téli hónapok alatt is erről mesélnek egymásnak az emberek, hogy de szép is volt. De vajon mindenkire rátalál a szerelem nyáron?

A nyárnak van egy hatalmas előnye a többi évszakhoz képest az ismerkedés terén. Mégpedig az, hogy az emberek kimozdulnak a négy fal közül. Nyitottabbak lesznek, és könnyebben flörtenek is ilyenkor. Ennek számtalan oka van, de most nem ez a fontos.

 dip01.jpg

De vajon mi lehet az oka annak, hogy még egy ilyen nyitott ... Tovább »

Megtekintések száma: 1539 | Hozzáadta:: Staff | Dátum: 2016-08-20